Sign In

Обука о теми „Унапређивање способности и знања државних службеника који раде на пословима израде правних прописа"

Објављено:

​       Запослени у Републичком секретаријату за законодавство, 1. новембра 2019. године, у 09.00 часова, у просторијама Агенције за државну управу, одржали су обуку о теми „Унапређивање способности и знања државних службеника који раде на пословима израде правних прописа“.

       Ова обука планирана је Годишњим планом рада Републичког секретаријата за законодавство за 2019. годину, којој је присуствовало 20 запослених у републичким органима управе, а који раде на пословима израде правних прописа.

       Обука се састојала из више дијелова, с тим да је први дио представљао разраду Правила за израду закона и других прописа Републике Српске; други дио – разраду Смјерница за поступање републичких органа управе о учешћу јавности у изради закона; у трећем дијелу су се кроз дискусију анализирали позитивни и негативни примјери из праксе и у четвртом дијелу, кроз рад по групама на практичним примјерима израде правних прописа примијењена су знања стечена на обуци.

       Циљ обуке био је унапређивање способности и знања државних службеника у примјени Правила за израду закона и других прописа Републике Српске, као и у примјени Смјерница за поступање републичких органа управе о учешћу јавности у изради закона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.