Sign In

Званични сајт Владе Републике Српске доступан на новом домену

Објављено:

​Званични сајт Владе Републике Српске од данас је доступан на новом домену vladars.rs. Напомињемо, ово је једина званична страница Владе Републике Српске.

Након одлуке регистратора из Сједињених Америчких Држава стручне службе Владе Републике Српске су предузеле све потребне активности и од данас је све оспособљено за несметано функционисање.

Такође, све мејл адресе институција Републике Српске налазиће се на домену .rs, чиме ће се поново успоставити комуникација са цјелокупном јавношћу.

Овом приликом истичемо да су сви подаци Владе сачувани, ништа није уништено или отуђено и од данас све функционише, као и прије блокаде.

Преко 3000 страница биће преведене на нови домен .rs до краја седмице, те ће сви сајтови институција Републике Српске бити у функцији.

Влада Републике Српске ангажоваће правне стручњаке да припреме тужбу против компаније која је без најаве и обавјештења онемогућила кориштење сајта Владе Републике Српске.

Блокадом домена .net, који је плаћен до краја фебруара 2025. године, нанесена је одређена штета у комуникација Владе Републике Српске са грађанима и цјелокупном јавности, али без обзира на блокаду која је трајала неколико дана, грађани нису били ускраћени за информације, активносте и мјере које је проводила Влада, као и њене службе.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.