Sign In

Састанак премијера Вишковић и министра спољне трговине и економских односа БиХ Сташом Кошарцем

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са министром спољне трговине и економских односа БиХ Сташом Кошарцем о активностима које, уз координацију овог министарства, спроводи Експертски и Правни тим за праћење стања и активности и вези са проблематиком одлагања радиоактивног отпада на локацији Трговска гора у Хрватској.

Премијер Вишковић рекао је да ће Влада на наредној сједници усвојити акциони план за провођење геолошких, хидролошких и сеизмолошких истраживања на територији Републике Српске, који ће бити показатељи утицаја евентуалне изградње одлагалишта радиоактивног отпада на локацији Трговска гора.

За реализацију овог акционог плана, у Буџету Републике Српске обезбијеђено је 1.000.000,00 КМ за 2023. годину.

По усвајању овог акционог плана, на територији Републике Српске приступиће се истраживањима утицаја на животну средину и здравље људи, евентуалне изградње одлагалишта радиоактивног отпада на локацији Трговска гора.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је Владу Федерације БиХ и ресорно министарство у федералној влади да усвоји сличан документ, те да на територији Федерације спроведу истраживања која ће бити показатељи утицаја изградње одлагалишта на Трговској гори.

Састанку са министром Кошарцем присуствовао је и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Републике Српске Бојан Випотник.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.