Sign In

Усаглашена израда Главног пројекта Фоча-Хум

Објављено:

​Министарство саобраћаја и веза усагласило је пројектни задатак са Европском комисијом за израду Главног пројекта Фоча – Хум, са међудржавним мостом и израду студијске документације за побољшање пута Сарајево – Фоча. Поступак јавне набавке за избор консултанта је завршен, али Европска комисија још није обавијестила Министарство саобраћаја и веза о избору консултанта. Према међународним финансијским институцијама биће аплицирано за обезбјеђивање финансијских средстава за изградњу ове дионице. Вриједност пројекта ће се знати послије израде пројектне документације, с тим да је процјена да ће пројекат коштати око 60 милиона евра.

Подсјећамо да је 2013. године у саобраћај пуштен магистрални пут Фоча – Гацко, преко превоја Чемерно, чиме је успостављена најкраћа веза сјеверног и јужног дијела Републике Српске, а за који је Влада Републике Српске обезбиједила 73,1 милион КМ.

Такође, на магистралном путу Пале – Устипрача изграђен је тунел Стамболчић, вриједности 17 милиона КМ, чиме су путнички и теретни саобраћај вишеструко олакшани и безбједнији.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.