Sign In

Утврђен оптималан начин рада правосудних институција, у складу са наредбама кризних штабова

Објављено:

Након састанка са носиоцима правосудних институција, Министарство правде у Влади Републике Српске је утврдило оптималан начин рада правосудних институција, у складу са наредбама кризних штабова и укупном ситуацијом у вези са вирусом корона (КОВИД – 19).

Ресорно министарство је обавило и потребне консултације са Синдикатом правосуђа Републике Српске.

С тим у вези, одговорни за поступање су, према законским прописима, носиоци функција у правосуђу а ове мјере се доносе, прије свега, у смислу заштите грађана.

Министарство правде у Влади Републике Српске моли грађане за разумјевање у погледу мјера и активности, у правосудним институцијама Републике Српске.

Дакле, Министарство правде у Влади Републике Српске је донијело Обавјештење о начину рада правосудних институција, а према којем су, ради превентивног дјеловања и спречавања појаве ширења корона вируса у Републици Српској, правосудне институције у Републици Српској дужне да се придржавају одлука и упута надлежних кризних штабова у Републици Српској.

Обавјештење је достављено правосудним органима  а доступно je и за све  заинтересоване странке у систему правосуђа као и грађане.

Министарство правде Републике Српске ће обавјештавати грађане и странке путем медија о даљим мјерама, као и престанку ових мјера.

 

У прилогу можете преузети ОбавјештењеПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.