Sign In

Расписан конкурс за суфинансирање научноистраживачких пројеката вриједан 300.000 КМ

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој и високо Републике Српске расписало је Конкурс за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2023. години према којем ће бити суфинансирано укупно 30 научноистраживачких пројеката, за шта је буџетом предвиђено 300.000 КМ.

Подршку Министарства добиће пројекти из шест научних области: природне науке, инжењерство и технологија, пољопривредне науке, медицинске и здравствене науке, друштвене и хуманистичке науке.

На конкурс се могу пријавити високошколске установе, Академија наука и умјетности Републике Српске, научноистраживачки и истраживачко-развојни институти и истраживачки центри који су уписани у Регистар научноистраживачких организација и научних удружења који се води у Министарству.

Поред општих и елеминаторних критеријума које треба да испуњавају организације које се пријаве на конкурс, стручна комисија ће вредновати квалитет приједлога пројекта, научноистраживачку компетентност координатора пројектног тима и истраживачког тима и квалитет и структура буџета приједлога пројекта.

По пројекту је предвиђено издавајње 10.000 КМ, а конкурс остаје отворен до 11. децембра 2023. године.

Више детаља о конкурсу може се добити на бројеве телефона 051/338-726 и 051/338-718.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.