Sign In

Шулић са представницима удружења за заштиту потрошача: Подршка проширењу обухвата кампање "Друштевно одговорни"

Објављено:

​Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и помоћник министра за ресор трговине Душанка Тегелтија састали су се данас, 18. септембра 2023. године, са представницима удружења за заштиту потрошача из Републике Српске.

Тема састанка била је анализа мјера за сузбијање инфлаторних кретања у циљу побољшања куповне моћи потрошача у Српској, те активности у реализацији другог корака кампање „Друштвено одговорни", који ће, уз трговце, у овој фази обухватити и домаће произвођаче и дистрибутере у Српској.

Министар Шулић информисао је представнике удружења за заштиту потрошача о закључцима састанка који је крајем протекле недјеље одржан са представницима трговаца, дистрибутера и домаћих произвођача, на којем је договорено да се у наредним данима дефинише листа производа који ће грађанима Републике Српске бити доступни по значајно нижим цијенама. Шулић је нагласио да је планирано да ови производи по сниженим цијенама грађанима буду доступни већ почетком наредног мјесеца, а да ће грађанима производи бити доступни уз значајно нижу маржу, чак и маржу од 0 %, које ће се одрећи сви учесници у ланцу снабдијевања од произвођача, преко дистрибутера до крајњих трговаца.

Министар Шулић позвао је представнике удружења за заштиту потрошача да буду активан партнер у спровођењу ове кампање и да на терену прате реализацију активности и укљученост привредних субјеката, те информишу министарство у случају уочених неправилности.

Представници удружења за заштиту потрошача поздравили су проширивање обухвата кампање „Друштвено одговорни" на домаће произвођаче и добављаче, истичући спремност да узму активно учешће у праћењу и анализи реализације и ефеката ове кампање.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.