Sign In

Почела обука за предузетнице у оквиру пројекта „Креативним размишљањем до предузетништва жена“

Објављено:

У циљу пружања подршке развоју предузетништва жена у Републици Српској и остваривању циљева Гендер акционог плана БиХ 2018-2022., Стратегије развоја предузетништва жена у Републици Српској 2019-2023., те препознајући значај предузетништва жена у процесу унапређења равноправности међу половима, Гендер центaр - Центар за једнакост и равноправност полова Републике Српске у сарадњи са „i-dijasporom - Дијаспором за развој Босне и Херцеговине", у чију реализацију се укључило и Министарство привреде и предузетништва Републике Српске, спроводи пројекат под називом „Креативним размишљањем до предузетништва жена".

Пројекат има за циљ да кроз учење и примјену иновативног метода развоја предузетничких идеја - "Design Thinking", оснажи и припреми жене са предузетничким духом да развију и покрену властити бизнис. 

У оквиру пројекта у периоду од 30. маја до 2. јуна у Бањалуци се реализује бесплатна обука за 30 жена које желе да се баве предузетништвом, а које су одабране међу више од 70 пристиглих пријава кроз јавни конкурс. Током обуке полазнице ће имати прилику да се упознају са  методом „Design Thinking" и предузетничким алатима, те да уз интерактиван рад и подршку међународних тренерица из ове области, примјене стечена знања и вјештине у развоју властите пословне идеје.

Овај метод се показао као одличан начин за генерисање пословних идеја, креирање иновативних производа и услуга, те генерално рјешавање пословних проблема који је нарочито заступљен у развијеним земљама свијета, док се у Републици Српској, односно Босни и Херцеговини јако ријетко може пронаћи у пракси.

Након обуке, све полазнице ће имати прилику да аплицирају за бесповратна финансијска средства, која ће бити додијељена за три најбоље идеје. Поред финансијске подршке, награђеним женама ће бити пружена и тромјесечна менторска подршка у циљу пружања цјелокупне подршке на самом почетку њиховог пословног пута.

Поред наведених донатора, подршку пружају и Entrepreneurship Academy и Микрокредитна фондација MI-BOSPO.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.