Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић у Милићима на Свечаној академији поводом обиљежавања Дана Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас у Милићима, на Свечаној академији поводом обиљежавања Дана Републике, да је за Републику Српску слобода на првом мјесту, док материјалне ствари представљају само надоградњу те слободе.


Премијер Вишковић је захвалио свима који су у стварању Републике Српске учествовали од њеног првог дана.


”То су наши суграђани, привредници, борци, наше породице и сви они који су су када је било најпотребније стали у прве редове да бране, стварају и да Републику Српску направе по мјери српског народа", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Он је поручио да Република Српска припада српском народу, упркос некима који мисле да није тако.


"Ово је наша очевина, дједовина и ово ће остати наша земља. Ми нисмо никакви босански Срби. Ми смо Срби и имамо право на своју земљу", рекао је премијер Вишковић.


Он је напоменуо да је Србима у Републици Српској Србија матица, али да је гарант њихове слободе и опстанка Република Српска.


"Поносан сам што сам на Бадње вече у Милићима видио велики број људи, омладине окупљене око наше цркве, која треба да нас окупља и да нас води као што нас је водила уназад 800 година", рекао је предсједник Владе Републике Српске.


Премијер Вишковић је грађанима захвалио што су својим присуством увеличали Свечану академију поводом обиљежавања Дана Републике, те их поздравио традиционалним поздравом – "Мир Божији - Христос се роди!".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.