Sign In

Министар Чубриловић: Пуна подршка за рјешавање проблема превозника у Српској

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић одржао је састанак са представницима Уније послодаваца Републике Српске на тему рјешавања проблема јавног превоза у Републици Српској и проналажења механизама за унапређење услова рада превозника у Српској.

Предсједник Удружења послодаваца саобраћаја и веза Републике Српске Дејан Мијић рекао је да у области јавног превоза и путничког саобраћаја постоје бројни проблеми, као што су нелегални превоз, недостатак радне снаге, финансијски проблеми и законска регулатива на нивоу БиХ. 

Министар Чубриловић указао је на значај јавног превоза у Републици Српској, наводећи да је путнички саобраћај угрожен, те да је неопходно пронаћи модалитете са циљем одржавања несметаног функционисања путничког саобраћаја и стабилности.

Министар Чубриловић изразио је пуну подршку за рјешавање проблема превозника у Републици Српској, истичући да је неопходно заштитити путнички саобраћај у Српској и измијенити законску регулативу на нивоу БиХ.

Мијић је захвалио министру Чубриловићу на исказаној подршци, додајући да је при рјешавању проблема изузетно значајна помоћ Министарства саобраћаја и Владе Републике Српске, што ће допринијети опстанку јавног превоза и предузећа.

Министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић навео је да је Влада Републике Српске препознала значај путничког саобраћаја у очувању привредног и друштвеног живота у Српској, те да ће се у наредном периоду интензивирати активности на унапређењу услова рада запослених у путничком саобраћају.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.