Sign In

Министар Букејловић присуствовао отварању обновљене зграде Основног суда у Прњавору

Објављено:

Министар правде у Влади Републике Српске Милош Букејловић присуствовао је данас, отварању обновљене зграде Основног суда у Прњавору.

Уз финансијску подршку Краљевине Шведске, кроз пројекат Унапређење ефикасности судова и одговорности судија и тужилаца у БиХ – II фаза, Високи судски и тужилачки савјет БиХ обезбиjедио је израду пројектне документације, радове на изградњи зграде финансирала Делегација ЕУ у БиХ, а опремање објекта Влада Републике Српске.

Министар Букејловић је, у обраћању поводом завршетка реконструкције зграде овог суда, захвалио донаторима јер су препознали важност улагања у правосуђе.

Он је нагласио да Влада Републике Српске и Министарство правде увијек дају пуну подршку свим активностима које се односе на јачање ефикасности правосудних институција у Републици Српској.

Министар Букејловић је похвалио предсједника Основног суда у Прњавору, као и све запосленике јер су током извођења радова својим трудом и залагањем успјели одржати континуитет рад овог суда.

Свечаности су присуствовали шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер, предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Халил Лагумџија, предсједник Основног суда Драган Ивић и градоначелник Прњавора Дарко Томаш.

У обновљеној згради Основног суда у Прњавору су адаптиране суднице и писарница, изграђена је нова сервер соба, реконструисана је електроинсталациона мрежа, постављена термоизолациона фасада, а приступ је прилагођен и лицима са потешкоћама у кретању.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.