Sign In

Митровић са директором фабрике „Мале“ о инвестицијама у ауто-индустрији

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић одржао је данас састанак са директором фабрике „Мале" у Лакташима Павелом Лахом.

Лах је упознао Митровића са пословањем компаније која посједује фабрику за производњу дијеловa за ауто-индустрију на подручју Лакташа, као и активностима у изградњи новог производно-пословног објекта на локацији пословне зоне „Александровац 2". Према његовим ријечима план за реализацију инвестиције вриједне 20 милиона евра је новембар 2023. године, а након завршетка новог пословног објекта у фабрици ће бити запослено око 900 радника.

Митровић је истакао спремност Министарства привреде и предузетништва за подршку производним привредним субјектима из области електро-машинске индустрије, те додао да се улагањем у савремене технологије постиже конкурентност на иностраном тржишту, а проширењем постојећих капацитета стварају услови за отварање нових радних мјеста у реалном сектору.

Министар Митровић је констатовао да је клима за привлачење нових инвестиција у Републици Српској повољна што потврђују пословни планови неколико иностраних компанија у сектору прерађивачке индустрије. Такође, на састанку је наглашена важност подршке локалних администрација које су посвећене привредном развоју општина и градова у Републици Српској.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.