Sign In

Министар Митровић на полагању камена темељца за изграду постројења у Маховљанима

Објављено:

​Министар привреде Републике Српске Војин Митровић данас је у Маховљанима, заједно са највишим званичницима Републике Српске, положио камен темељац за изградњу новог постројења компаније "Искра Тела Л" Лакташи, процијењене вриједности 15 милиона евра.

Камен темељац су положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, градоначелник Лакташа Мирослав Бојић и власник компаније "Искра" Душан Шешок.

Министар привреде Републике Српске Војин Митровић рекао је да полагање камена темељца за изградњу новог постројења компаније "Искра Тела Л" у Лакташима показује да је Српска сигурно мјесто за стране инвестиције.

Митровић је рекао да Република Српска има повољан привредни амбијент и да се за такво стање потрудила прије свега Влада Српске са својом пореском политиком и системом образовања.

-Морамо погледати шта пружа Влада Српске и ресорно министарство, а то су одређене врсте подстицаја како би постакли производњу, прије свега реални сектор. Ово је најбољи примјер како локална заједница сарађује са Владом - рекао је Митровић и додао да је ова инвестиције изузетно значајно за Лакташе и цијелу Републику Српску.

Он је рекао да Влада и локална заједница омогућавају максимално убрзање свих процедура и административних препрека.

Власник компаније "Искра" Душан Шешок рекао је да се одлучио за инвестирање у Републику Српску због позитивне пословне климе и подршке града и Владе Српске.

"Искра" Словенија је компанија која је основана 1946. године са традицијом дугом 76 година у производњи индустријске електронике, енергетике и телекомуникационе опреме.

"Искра Тела Л" је у Лакташима основана 2007. године као кћерка фирма матичне фирме "Искра" Словенија. Тренутно се бави производњом индустријске електронике, ТВ антена, кондензатора, те бризгањем термопласта и дуропласта.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.