Sign In

Стратегија за развој породице у Републици Српској

Објављено:

На 27. редовној сједници Народне скупштине Републике Српске, која је одржана у јануару 2009. године, усвојена је Стратегија Развоја породице у Републици Српској за период од 2009. до 2014. године.
 
 
Радом и програмом рада Владе Републике Српске за 2008. годину, за Министарство породице, омладине и спорта била је  предвиђена  израда Стратегије развоја породице у Републици Српској. Стратегија преставља основни документ и биће полазна основа за израду свих осталих планова развоја породице у оквиру дјелатности Министарства породице, омладине и спорта, а преставља и важан документ за Републику Српску.
Стратегија  се радила у двије фазе и то:
 
У првој фази  проведено је истраживање потреба и положаја савремене породице у Републици Српској, у смислу стања и њене перспективе, јер до сада се нико овим питањем није бавио на организовани и систематизовани начин, те не постоје истраживања која би обухватила све аспекте живота у савременој породици.
У другој фази биће израђен је нацрт Стратегије, и проведена Јавна расправа нацрта Стратегије.
 
Рјешењем број: 04/1-012-310/08. од 15.02.2008. године именована је радна група за провођење истраживања и израду Стратегије развоја породице у Републици Српској.
Радну групу су чинили еминентни стручњаци из области за које је потребно провести истраживања, првенствено у области репродуктивног здравља, демографије, заштитне и васпитне функције породице и сл.
 
Strategija za razvoj porodice u Republici Srpskoj 2009-2014.pdf
Studija - Analiza demografske situacije i sprovodjenja pronatalitetnih mjera i aktivnosti u Republici Srpskoj 2008.pdf
Projekat - Analiza stanja i polozaja porodice u Republici Srpskoj.pdf             
 
 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.