Sign In

Министарство подржава рад аматерских културно-умјетничких друштава

Објављено:Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић разговарала је са предсједником Савеза аматерских културно-уметничких друштава Републике Српске Момчилом Весовићем и његовом сарадницима о стању и изазовина са којима се суочава Савез, као и тренутном положају и статусу аматерских друштава у култури Републике Српске. 

На састанку су саговорници оцијенили да је уочена потреба за успостављањем квалитетније сарадње Министарства просвјете и културе и јединица локалних самоуправа у којима дјелују културно-умјетничка друштва у погледу сарадње и подршке њиховом раду али и боље повезаности са Савезом.

„Постигнута је сагласност да се у наредном периоду предузму додатне активности за очување и његовање наше богате културне баштине коју својим преданим радом и преношењем љубави и знања на нове генерације чувају културно-умјетничка друштва Републике Српске“, рекла је министар Жељка Стојичић.

Додала је да је од великог значаја Савез аматерских културно-уметничких друштава који дјелује као репрезантитовно струковно удружења у области умјетничке интерпертације културног насљеђа у Републици Српској.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.