Sign In

Обезбијеђена значајна финансијска средства за развој практичне наставе у Техничке школе у Бањалуци

Објављено:


Начелник Одјељења за средње стручно образовање и образовање одраслих Тијана Рађевић Дрљача рекла је да Министарство просвјете и културе подржава пројекте  који дају значајан допринос  унапређењу квалитета система средњег образовања и васпитања у Републици Српској. 

Нагласила је да се управо овим пројектом, који финансира Регионални челенџ фонд,  постиже наведени циљ јер ће се у оквиру износа од 1,2 милиона КМ опремити три потпуно нова кабинета за обуку и  праксу на ЦНЦ машинама у Техничкој школи.

„Министарство просвјете и културе је прије 15 дана одобрило средства у износу од 100 хиљада КМ за санацију крова и електроинсталација у Техничкој школи Бања Лука, а на основу обезбијеђене донације у наредном периоду ће бити значајно унапријеђени услови рада и обављање практичне наставе у овој школи“, рекла је начелник Тијана Рађевић Дрљача.

Додала је да реализација оваквих пројеката доприноси значајном побољшању квалитета средњег стручног образовања у васпитно-образовним установама и изразила је захвалност Регионалном џеленџ фонд, Машинском факултету, Унији послодаваца Републике Српске и Градској развојној агенцији за сву подршку јер се реализацијом овог пројекта значајно побољшавају услови за обављање практичне наставе у струци Машинство и обрада метала у Техничкој школи у Бањалуци.

Нагласила је да су постигнути значајни резултати и у обавању практичне наставе код послодаваца код којих ове године знање стиче око 5000 ученика, те додала да се број ученика код послодаваца континуирано повећава.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.