Sign In

Мисија Свјетске банке нуди подршку образовном систему Републике Српске

Објављено:

​​

Министар просвјете и културе Жељка Стојичић разговарала је данас са тимом   Свјетске банке задуженим за образовање, током  њихове посјете Бањој Луци и Министарству просвјете и културе.

На састанку су представници Свјетске банке упознали министра са плановима и циљевима мисије током њиховог боравка у Републици Српској као и начин подршке образовању у техничком и финансијском облику. Представљен је начин сарадње и поље дјеловања  у  образовним системима у земљама окружења.

Министар Жељка Стојичић је представила циљеве које Влада Републике Српске и министарство   желе постићи у току  реализације Стратегије развоја предшколског, основног и средњег васпитања  и образовања Републике  Српске за период 2022-2030. године и  изразила је спремност  да се  размотре могућа поља сарадње након прегледа добрих пракси у сектору образовања, које ће нам накнадно бити достављене од стране тима Свјетске банке.

"Отворени смо за наставак  техничког  дијалога са Свјетском банком с циљем јачања образовног система у Републици Српској. Резултат дијалога  у наредном периоду, би могао да доведе  до конкретних и јасно дефинисаних сегмената будуће сарадње", рекла је министар Жељка Стојичић.

Мисија Свјетске банке „Образовање и развој вјештина Технички дијалог  у Босни и Херцеговини“ биће реализована у периоду 5-8. фебруарa 2024. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.