Sign In

Просвјетни радници се додатно усавршавају за рад са талентованом дјецом

Објављено:

Начелник Одјељења за основно васпитање и образовање Енеа Хотић je присуствовала у Бањалуци едукацији наставника основних и средњих школа које реализује Министарство просвјете и културе у сарадњи са Републичким педагошким заводом и Друштвом психолога Републике Српске у оквиру пројекта НАУМ - „Подршка тимовима за подршку надареним и талентованим ученицима за рад са талентованом и даровитом дјецом у школама Републике Српске“.

 Учесници стручног усавршавања су просвјетни радници који су на јавном позиву, који је раније објавило Министарство, изразили заинтересованост за рад са потенцијално даровитом и талентованом дјецом и креирање базе стручњака који би били пионири на овом пољу у Републици Српској. 

 „На данашњој едукацији је присуствовало око 50 просвјетних радника који су опредијељени да у наредном периоду пренесу стечено знање и искуство у оквиру васпитно-образовног система Републике Српске како би се у школама посветила заслужена пажња талентованој и даровитој дјеци. Њихов таленат би се требао у довољној мјери надограђивати у току школовања уз адекватан и правовремен менторски рад наставника. У току је друга фаза овог пројекта, чији је фокус усмјерен на изградњу система подршке који ће омогућити оптималан рад са потенцијално даровитом и талентованом дјецом у  основним и средњим школама у Републици Српској, а што је и стратешко опредјељење Министарства просвјете и културе“, рекла је начелник Енеа Хотић.

 Додала је да су се у току данашњег стручног усавршавања просвјетни радници упознали са задацима и улогом коју ће имати у менторском програму као и са начинима и моделима вредновања њиховог рада али и са принципима на којима ће се заснивати менторски програм и рад са талентованом и даровитом дјецом.

Нагласила је да ће до краја 2023. године бити одржана едукација која ће стручним сарадницима основних и средњих школа пружити конкретне смјернице и подршку како би унаприједили своје компетенције за  рад  са наставницима и  потенцијално даровитим и талентованим ученицима. Наведена едукација ће обухватити све најважније аспекте за успјешно вођење тимова и рад са даровитим појединцима и групама.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.