Sign In

Министар Будимир на пријему на Универзитету у Бањој Луци: Подсјећати на вриједности образовања

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир присуствово је пријему на Универзитету у Бањој Луци поводом Дана Републике и школске славе Светог Саве.

-Оно што је потребно свим универзитетима и свим школама је да славимо људе који су поставили темеље просветитељства и високог образовања, а то је свакако личност Светог Саве. Славећи Светог Саву, Срби праве мост између духовне и интелектуалне традиције -  рекао је министар Будимир.

Он је истакао да ја важно послати поруку заједништва али и подсјетити на вриједности за које су се борили преци - за друштво, образовање и комплетну заједницу.

Ректор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин на пријему који је организован на Факултету политичких наука поводом је нагласио да су чланови академске заједнице дали допринос приликом стварања и очувања Републике Српске, као и сарадници факултета и студенти.

-Дали су допринос и у очувању свих надлежности загарантованих Дејтонским мировним споразумом. Сматрамо да чланови академске заједнице треба да и даље утичу и дискутују на све теме о изазовима са којима се Република Српска суочава сада и у будућности - рекао је Гајанин.

Пријему на Факултету политичких наука у Бањалуци присуствовали су представници Универзитета у Бањалуци и факултета, Академије наука и умјетности Републике Српске, студенти и други гости.

Министар Будимир присуствовао је данас и свечаној академији поводом школске славе Светог Саве у бањалучкој Гимназији.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.