Sign In

ЗА ПОВРАТНИКЕ У ФЕДЕРАЦИЈИ 70 000 МАРАКА

Објављено:

​Уговори вриједности 70.000 марака су потписани с представницима три локалне заједнице у Федерацији БиХ. 

Овим уговорима ће бити омогућена два инфраструктурна пројекта, односно санација дионице пута Лушци Паланка–Јелашиновци на подручју општине Сански Мост у вриједности од 25.000 КМ и санација пута Иваница–Запладник–Беленићи на територији општине Равно у вриједности 20.000 КМ. На подручју Мостара биће обезбијеђена помоћ повратницима у стамбеном збрињавању у вриједности од 25.000 КМ. 

Сви поменути уговори се финансирају из буџета Републике Српске, а реализују се у оквиру Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица и праћења миграционих процеса. 

Поред овог редовног програма, Републички секретаријат за расељена лица и миграције реализује и посебне пројекте који се финансирају из кредитних и донаторских средстава. Представници Секретаријата су се састали с градоначелником Требиња Мирком Ћурићем с којим су разговарали о завршетку вишестамбеног породичног објекта са 15 станова у Требињу који се гради у оквиру Регионалног стамбеног програма (РСП). 

У склопу ове радне посјете одржан је и састанак с начелником општине Невесиње Миленком Авдаловићем. На састанку је разговарано о Пројекту затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем осигурања јавних стамбених рјешења (ЦЕБ 2) у оквиру којег се на подручју ове општине завршава изградња вишепородичног стамбеног објекта са 12 станова. 

У питању је пројекат којег реализује Секретаријат кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе, укупне вриједности око 1,2 милиона марака. Дио средстава је обезбиједила Општина чија је обавеза вањско уређење објекта, које је и преостало да се уради. На састанку је утврђено да ће се радови завршити када се за то стекну временски услови како би се корисници могли уселити већ половином текуће године. 


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.