Sign In

ЗА ДВИЈЕ ОПШТИНЕ У ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ 115 000 МАРАКА

Објављено:

​Уговори укупне вриједности 115.000 марака су потписани у Бањој Луци с представницима општина Босанско Грахово и Босански Петровац, Федерација БиХ. 

Ова средства су намијењена за финансирање повратка у Федерацију, а обезбијеђена су из буџета Републике Српске у оквиру редовног програма рада Секретаријата за 2023. годину. 

Поменутим уговорима је предвиђено суфинансирање санације пумпне станице Печенци и водоводне мреже с резервоара Грмуша на подручју Босанског Грахова, у износу од 70.000 КМ и суфинансирање асфалтирања макадамских путева у МЗ Суваја на подручју Босанског Петровца, у износу од 45.000 КМ. 

Општине су се обавезале да ће доставити сву потребну документацију за извођење радова те да ће након примопредаје истих, у складу с важећим прописима, регулисати власништво и даље кориштење и одржавање ових инфраструктурних објеката. 

Влада Републике Српске заједно с Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције сваке године издваја средства за локалне заједнице у Федерацији БиХ у којима живи српско повратничко становништво. 

Доказ су многобројни завршени инфраструктурни пројекти. Само на подручју Босанског Петровца у периоду 2019–2022. године урађена је реконструкција и асфалтирање локалног пута Крњеуша–Салати, рехабилитација макадамског пута М14.2–Бујаднице, асфалтирање саобраћајнице према цркви у МЗ Капљух, изградња тротоара и санација објеката у укупној вриједности од 195.000 марака. 

На територији Босанског Грахова у периоду 2019–2021. године завршени су пројекти у вриједности од 90.000 марака. Саниран је дио стамбено-пословног објекта „Партизанка“ и настављена је електрификација села Стожишта. 

Ови уговори представљају наставак сарадње и доказ да повратници нису заборављени и да ће институције Републике Српске увијек бити њихов ослонац. 


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.