Sign In

УСКОРО АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА У ПОВРАТНИЧКОМ НАСЕЉУ У ГЛАМОЧУ

Објављено:

​Уговори укупне вриједности 123.000 марака потписани су с градоначелницима Градишке и Прњавора и с начелником Гламоча. 

Ријеч је о намјенским средствима за финансирање повратка у Републику Српску и Федерацију БиХ, као и за помоћ интерно расељеним лицима, која су обезбијеђена из буџета Републике Српске у оквиру редовног програма рада Републичког секретаријата за расељена лица и миграције. 

Овим уговорима ће бити омогућено асфалтирање локалног пута у повратничком насељу Скуцани и дијела пута у насељу Старо Село на територији општине Гламоч, у износу од 45.000 КМ. 

Секретаријат је у протеклих неколико година реализовао више инфраструктурних пројеката на подручју ове општине у вриједности преко 200.000 марака. Сви поменути пројекти се реализују у оквиру Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица и праћења миграционих процеса, а у току је реконструкција и асфалтирање локалног пута у насељу Подградина и дио улице Јунуза Дурута. 

Поменутим уговорима је предвиђена и санација клизишта у МЗ Мичије на подручју града Градишка у износу од 48.000 КМ и санација улице Алексе Шантића у Прњавору у износу од 30.000 КМ. 

Републички секретаријат за расељена лица и миграције, поред обнове и изградње стамбених јединица, обезбјеђује и средства за обнову и изградњу инфраструктуре у повратничким насељима у Републици Српској и у Федерацији БиХ. Пројекти се одређују у сарадњи с локалним заједницама, у складу с њиховим захтјевима и приоритетима, а с циљем да се овој популацији обезбиједе сви неопходни услови за одрживи повратак и живот у пријератним мјестима боравка.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.