Sign In

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ЈОШ ТРИ ОПШТИНЕ

Објављено:

​У Бањој Луци су потписана још три уговора за суфинансирање и реализацију инфраструктурних пројеката на подручју општине Петрово у Републици Српској и на подручју општина Дрвар и Оџак у Федерацији БиХ, укупне вриједности 67.000 марака. 

Републички секретаријат за расељена лица и миграције је сагласан да ће у складу с усвојеним Програмом рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица и праћења миграционих процеса за 2023. годину финансирати пројекте у ове три општине, намијењене за помоћ повратницима и интерно расељеним лицима. 

Кроз поменути програм средства се обезбјеђују из буџета Републике Српске, а биће утрошена на реконструкцију путног правца Калуђерица–Пањик на подручју општине Петрово у вриједности 20.000 КМ. 

Поменута средства ће бити утрошена и за помоћ повратницима у Федерацију БиХ, односно за реконструкцију локалног пута на дионици Зорића раскршће–Доња Подбрина дужине 450 м на подручју општине Дрвар, вриједности 22.000 КМ и за санацију канцеларије у МЗ Доња Дубица и новчану помоћ за стамбено збрињавање и уградњу донираног материјала у општини Оџак, вриједности 25.000 КМ. 

Дрвар и Оџак су општине у којима живи српско повратничко становништво и у којима је Секретаријат претходних година финансирао бројне пројекте с циљем обезбјеђења услова за одрживост повратка у пријератна мјеста становања. 

У питању су пројекти вриједности преко 350.000 марака, а обухватали су санацију локалних путева, помоћ удружењима и обнављање друштвених домова, обнову цркве и остале пројекте који су од значаја за побољшање квалитете живота повратничког становништва. 

Напомињемо да Секретаријат, поред обнове и изградње, у оквиру свога редовног програма кроз јавни позив финансира и различите инфраструктурне пројекте, обнову вјерских објеката и друштвених домова и помаже рад удружења у свим локалним заједницама у Републици Српској и у Федерацији БиХ у којима живи ова категорија становништва.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.