Sign In

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПУТЕВА У БРОДУ И ПРИЈЕДОРУ

Објављено:

​Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш је потписао уговоре с представницима двије локалне заједнице на подручју Републике Српске, укупне вриједности 70.000 марака. 

Ријеч је о уговорима којима ће бити обезбијеђено асфалтирање улице Југ Богдана у МЗ Тулек на подручју општине Брод, укупне вриједности 30.000 КМ и асфалтирање пута у засеоку Реџићи у насељу Чараково у Приједору, укупне вриједности 40.000 КМ. 

На састанку у Броду је истакнуто да ће Општина обезбиједити остатак средстава за асфалтирање поменутог пута, уколико то буде потребно. 

„Ријеч је о једном дијелу, наравно немамо увијек за све, али оно што смо успјели из Владе осигурати то смо овдје и потписали“, изјавио је Чордаш и додао да вјерује да ће Општина то успјешно имплементирати и истакао да је тај дио инфраструктуре најосјетљивији дио у већини локалних заједница у којима живе повратници и интерно расељене особе. 

„Углавном, примједбе више нису на куће или на оно што већ имају, барем онима који желе доћи или који живе ту, него је проблем инфраструктура. Ово је начин да тај дио побољшамо“, додао је Чордаш. 

Начелник Брода је навео да потписивање уговора представља континуитет сарадње с директором Чордашем који је заједно с другим институцијама у Влади Републике Српске много пута до сада помогао општини Брод. 

„Брођани сигуро осјете бенефите те сарадње. Асфалтирање улице Југ Богдана суфинансирају Влада Српске и Општина Брод и ми ћемо тај посао имплементирати у току ове године“, рекао је Видић те у име мјештана поменуте улице и у своје име захвалио на издвојеним средствима. 

На састанку је било ријечи и о сигурносној ситуацији у Броду, а Чордаш је казао да су у Секретаријату задовољни, јер ни повратници нити интерно расељене особе, а ни остала популација није имала већих проблема. 

„Неовисно о овим проблемима које имамо с мигрантнима, оно што ми знамо да није изазвало већи проблем јер Секретаријат се бави и миграцијама“, рекао је Давор Чордаш. 

Реализација ових уговора је најављена у текућој години, а поменуте пројекте ће финансирати Влада Републике Српске. Ова средства су намијењена за помоћ повратницима и интерно расељеним лицима, а биће реализована у оквиру Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица и праћења миграционих процеса за 2023. годину којег Секретаријат предлаже сваке године.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.