Sign In

ОБЈЕКАТ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ У БАРАМА БИЋЕ УСЕЉЕН У МАЈУ

Објављено:

​Завршени су радови на изградњи и спољашњем уређењу објеката за социјално становање са 134 стамбене јединице у добојском насељу Баре, за који је издвојено више од осам милиона марака и који ће бити усељен током маја, поручено је након данашњег састанка директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давора Чордаша и замјеника градоначелника Добоја Славка Ковачевића. 

Чордаш је рекао новинарима да је данас почело опремање стамбених јединица бијелом техником које ће трајати десетак дана, а ускоро се очекује и да изабрани извођач крене с опремањем другим предметима у предвиђених 60 дана. Према његовим ријечима након опремања слиједи процедура око избора корисника који су већ познати, јер се ради о избјеглим и расељеним особама смјештеним у Дом пензионера у Добоју и корисницима других видова алтернативних смјештаја у овом граду којима Влада Српске плаћа смјештај. 

На питање новинара о даљем статусу Дома пензионера у Добоју након што буде исељен Чордаш је рекао да је то питање још отворено и да ће Влада Српске и Град Добој наћи најповољније рјешење с обзиром на то да је ријеч о репрезентативном простору. Он је навео да првобитна пројекција завршетка радова на објекту у Барама није испоштована због ненаданог проблема око спољашњег уређења објекта, такозване депресије терена, који је ријешен захваљујући интервенцији Градске управе Добој. 

Чордаш је навео да је за изградњу и опремање објекта издвојено око 7.000.000 КМ кредитних средстава из Пројекта ЦЕБ 2 које отплаћује Република Српска и да је Град новчано интервенисао на спољашњем уређењу. Он је истакао да је објекат у Барама највећи у оквиру поменутог пројекта, којим је обухваћена 701 стамбена јединица. 

“Још нам је остало 195 да уселимо. Вјерујем да ћемо ове године све уселити тако да Пројекат ЦЕБ 2 у овој години завршавамо до краја", рекао је Чордаш те додао да је у Добоју ријеч о 134 стамбене јединице, Зворнику 37, те по 12 у Бијељини и Невесињу. 

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић рекао је да је ова локална заједница издвојила 1.700.000 КМ за спољашње уређење, односно нивелацију депресије терена на три метра око цијелог објекта.


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.