Sign In

НАПАД У МОСТАРУ ПОРАЖАВАЈУЋИ

Објављено:

​Републички секретаријат за расељена лица и миграције најоштрије осуђује напад на српску повратничку породицу из мостарског насеља Бијело Поље. 

Како је пренесено синоћ у 23.05 часова МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона стигла је пријава да је каменована кућа у власништву повратнице Софије Шантић која у тој кући живи сама, а у вријеме овог немилог догађаја у посјети су јој били кћерка и зет. Утврђено је да је једним каменом разбијено прозорско стакло. 

Шантићева је додала да у тој кући њена породица живи 60 година, а она се вратила на пријератно огњиште прије 18 година. Ово ју је јако узнемирило јер је са свим комшијама увијек била у добрим односима те се пита шта се у међувремену промијенило. Посебно узнемирава што се напад десио на Божић. 

Заиста је поражавајуће да се овакве ситуације и даље дешавају, нарочито у тренуцима када бисмо требали обратити пажњу једни на друге и пружити руку пријатељства. Нажалост, у посљедње вријеме свједоци смо једне другачије слике и сматрамо да би институције морале заштити повратничко становништво гдје год да се оно налази како не бисмо слали погрешне поруке. 

У једном одговорном друштву овакве ситуације не смију да се дешавају, а толеранција мора бити кључ останка и опстанка повратника било да се они налазе на територији Републике Српске, било да се налазе на територији Федерације БиХ. 

Надамо се да ће МУП Херцеговачко-неретванског кантона испитати овај случај до краја и санкционисати починиоце, те да ће убудуће више пажње посветити заштити ове осјетљиве категорије становништва. 


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.