Sign In

Министар Шеранић отворио 26. Симпозијум фармацеута Републике Српске

Објављено:


Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић отворио  је 26. Симпозијум  фармацеута Републике Српске с међународним учешће који у Бањалуци организују Фармацеутско друштво Републике Српске и Фармацеутска комора Републике Српске.

Министар је изразио задовољство да буде дио овог јединственог скупа у Републици Српској, као залог чврсте сарадње институција здравственог система са вама као здравственим професионалцима. 

"Имајући у виду изузетно брз развој фармације, заиста је важно да имате овакве прилике да заједно и са стручног аспекта сагледате све изазове и прилике које такав развој доноси. Посебно радује и присуство наших колега из Србије, те успостављање чврстих веза и успјешне сарадње и у овој грани медицине", нагласио је министар Шеранић, те организаторима Симпозијума честитао за истрајност у намјери да прате савремене стручне препоруке и да уводе нове услуге фармацеутске здравствене заштите у здравствени систем. 

"Свакодневна пракса нам показује да је један од великих изазова медицинске струке исправно и правовремено изналажење најдјелотворнијих лијекова, са најмање ризика, уз поштовање избора пацијента. Зато је ваша улога посебно важна, а стабилна организација фармацеутског сектора кључ за обезбјеђивање адекватне терапије и благовремено реаговање на све потребе пацијента. Јасно је да је ефикасност, сигурност, доступност и континуитет у снабдијевању лијековима, оно што и наши пацијенти очекују од савремене фармације и здравственог система", истакао је министар Шеранић.

Он је истакао да је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске одлучно да својим политикама и прописима подржи и омогући бољу комуникацију и проходност, успостављање мреже сарадње, те мултидисципилинаран приступ у лијечењу.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.