Sign In

Министар Шеранић на отварању деветог PRACSIS конгреса кардиолога у Београду

Објављено:

​Девети конгрес посвећен посљедњим препорукама и актуелним темама које имају значај за савремену кардиолошку праксу, изузетно је вриједна прилика за размјену научних и практичних сазнања из ове области, те организаторима честитам на истрајности да организују овако важан сусрет, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на отварању овогодишњег PRACSIS конгреса кардиолога Републике Српске и Србије, који се одржава 29. и 30. марта у Београду.

"Вјерујем у значај стручног сагледавања тема које сте одабрали за овогодишњи PRACSIS - од новина у превенцији и третману акутног и хроничног коронарног синдрома, преко препорука за дијабетес и хипертензију, па до будућности кардиоваскуларне медицине и нових перспектива са вјештачком интелигенцијом. Овако широк концепт конгреса потврђује ваше опредјељење да неуморно унапређујете своју струку, а пацијентима омогућите најквалитетније здравствене услуге, што заслужује сваку подршку", поручио је министар Шеранић.

Поред медицинског, овакви сусрети истичу и врло важан аспект међусобне професионалне подршке и тимског рада, а резултати тога су досадашњи успјеси сарадње у области кардиологије, који често превазилазе очекивања. 

Организатори конгреса су 34. Огранак Америчког колеџа кардиолога за Србију и Републику Српску, Удружење кардиолога Србије и Удружење кардиолога Републике Српске, а програм овогодишњег скупа базиран је на посљедњим ESC и ACC препорукама и актуелним темама у савременој кардиолошкој пракси у Србији и Републици Српској.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.