Sign In

Одржано предавање за ученике ОШ "Бранко Радичевић" о ријетким болестима

Објављено:

Поводом обиљежавања Свјетског дана ријетких болести и кампање „Загрли за Гиниса, загрли за ријетке“, представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске посјетили су данас ОШ „Бранко Радичевић“ у Бањалуци и упознали ученике о ријетким болестима.

„У Републици Српској тренутно има 216 обољелих од различитих ријетких болести, међу којим 103 дјеце. Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске учиниће све да помогне породицама које живе са дјецом обољелом од ријетких болести и то не само у набавци лијекова, већ и психосоцијалном подршком", рекла је Јасминка Вучковић шеф Одсјека за примарну здравствену заштиту у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Она је навела да су дјеца упозната о ријетким болестима и да кампања "Загрли за Гиниса, загрли за ријетке" има велику подршку на друштвеним мрежама.

"Ова активност направила је позитиван помак јер смо до прије годину дана имали сазнања о само 34 дијагнозе ријетких болести, а сада знамо за њих 96", рекла је Вучковићева.

Директор Основне школе "Бранко Радичевић" Дарија Мићић рекла је да је ова школа позната по низу хуманитарних акција помоћи дјеци обољелој од ријетких болести, те помоћи дјеци у лошој материјалној ситуацији.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.