Sign In

Шулић: Република Српска забиљежила рекордну годину у туризму

Објављено:

„У Републици Српској је у 2023. години остварено 1.112.306 ноћења туриста, чиме је надмашена бројка из 2022. године, која је била рекордна туристичка година у Српској", рекао је министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић.

Шулић је навео да је у 2023. години у Српској забиљежено 481.041 долазака туриста, који су остварили 1.112.306 ноћења, чиме су потврђене најаве званичника и туристичких радника да ће у 2023. години бити постављени нови рекордни резултати, који ће бити потврда развоја и промоције Српске као све примамљивије туристичке дестинације.

Министар Шулић је навео да када је ријеч о структури долазака око 41.78 % чине домаћи туристи, док 58.22 % чине доласци страних туриста, те да је примјетан раст броја учешћа страних туриста, што такође говори у прилог томе да промотивне активности ван Српске дају резултате.

Он је истакао да ови резултати дају разлог свим туристичким радницима да буду задовољни, али да институције настављају са активностима на унапређењу законодавног оквира и услова пословања у овој бранши, те да је циљ да и у овој години буде остварен додатан замах у овом сектору привреде и остварени нови рекордни резултати.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.